Šafarsko 42
9246 Razkrižje
Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja, ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena največja pozornost.
Vsa živila tega dne naj bodo slovenskega, najbolje lokalnega, porekla. Ta dan namenjamo lokalno pridelani hrani ter krepimo zavedanje in pomen domače trajnostne samooskrbe, ohranjanje čistega in zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjamo mlade s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujamo zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.
Glavni namen obeh pobud je ozaveščanje najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden ciljev poudarjanje pomena rednega zajtrkovanja za zdravo in uravnoteženo prehranjevanje. Vsakodnevni zajtrk poskrbi za jutranjo energijo.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj s partnerji vabi, da se pobudi pridruži tudi vsa širša javnost.