Prireditev namenjena mednarodnemu dnevu maternega jezika

Zdaj že tradicionalna prireditev je potekala v petek, 24. februarja 2023 v razkriškem domu kulture.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje in dijaki 1. letnika   Umetniške gimnazije Ljutomer. Program sta zasnovali učiteljici na razkriški osnovni šoli Bojana Pergar Stolnik in Petra Jerič.

Uvodoma je spregovoril župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Kot slavnostni govornik pa je nastopil starosta slovenskega radijskega voditeljstva, Anton Petelinšek, ki je zbranim na poseben način predstavil pomen obeleževanja mednarodnega dneva maternega jezika in poudaril, da je Razkrižje pri tem nekaj posebnega.

Razumevanje pomena obeleževanja maternega jezika je s svojo prisotnostjo izkazala tudi mlada poslanka Državnega zbora RS iz tega območja Sara Žibrat. Med gosti je bila tudi vodja JSKD OI Ljutomer, Mira Rebernik Žižeķ, ravnateljica razkriške OŠ Anica Šimonka in poleg lepega števila domačih udeležencev prireditve, še kar nekaj  tistih, ki so prišli od drugod.

Po prireditvi so članice in člani razkriškega Turistično narodopisnega društva vse zbrane pogostili z razkriškimi mlinci. Navsezadnje so prireditve namenjene tudi prijetnemu druženju ljudi.