ZBIRANJE SREDSTEV DRUŽINI KONTREC ZA POMOČ PO POŽARU

ZBIRANJE SREDSTEV DRUŽINI KONTREC ZA POMOČ PO POŽARU

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljutomer

Številka računa: SI56 03173 1000 0925 555

Sklic: 00 7600-22-1

Koda namena: CHAR

Pripis: pomoč družini Kontrec.

 

7. marca smo na Razkrižju bili priča velikemu požaru, ko je stara stanovanjska hiša pogorela do tal in z njo vse, kar je bilo v njej.
Hišo je odkupil in je še ni v celoti odplačal znani član glasbene skupina Langa, Jože Kontrec, skupaj s svojo partnerico. Pred slabim letom sta se preselila na Razkrižje. Začasno sta stanovala v stanovanjskem bloku na Šafarskem. Kakšnega pol leta sta si v okviru svojih možnosti počasi urejala staro hišo, ki nosi zgodovinsko številko Razkrižje 1.  Hišo sta urejala v starinskem stilu, ohranila vse tisto, kar se je ohraniti dalo, uredila fasado, saj so na njej bili še vidni ostanki poškodb strelnega orožja iz 2. svetovne vojne.  Poleg zunanjosti in strehe sta uredila en večji prostor kot muzej za Jožetovo zbirko starih glasbenih instrumentov. Zamenjala sta lesena tla in strope, namestila polkna na okna,  uredila spalnico, kopalnico in kuhinjo, uredila  tudi priključek ne elektriko in vodovod.
Jože je prevzel vodenje razkriške tamburaške skupine, ki je pri njem v enem od prostorov imela nekaj vaj.
1. marca letos je hiša bila urejena tako daleč, da sta se vanjo s partnerico vselila in se veselila življenja na term mirnem kotičku, na vznožju Razkriškega brega, pod domačijo Kunčič, od koder seže prekrasen razgled po celotno pomursko pokrajino.
A v hipu sta ostala brez vsega, kar sta z muko vložila, predvsem pa veliko osebnega dela, tudi dela prijateljev in nekaterih domačinov.  Kljub temu, da se je 6 okoliških gasilskih društev na moč trudilo je škoda velika. Poleg zgradbe so zgoreli vsi izloženi instrumenti.  Vzrok požara bi naj bila električna instalacija.
1. Stanje po obnovi hiše.
2. Gašenje požara.
3. Stanje po požaru.