Večer ljudske pesmi s Selmo in Marinko, Beročka “Ljubav se ne trži”

V Domu kulture Razkrižje, smo v sodelovanju Splošno knjižnico Ljutomer in Zavodom Herbija Prlekija izvedli prijeten dogodek Večer ljudske pesmi s Selmo in Marinko »Ljubav se ne trži«. Pevki nastopata pod umetniškim imenom Beročka.

Večletni projekt snemanja ljudskih pesmi iz Prlekije, Prekmurja in Medžimurja je v obliki knjižice z zgoščenko ugledal luč sveta sredi avgusta 2021. Pri tem sta jima pomagala Dušan Prelog in Daniel Gajšt. V četrtek, 7. oktobra 2021 pa smo imeli priložnost doživeti njihovo ustvarjanje v živo. Z izjemno interpretacijo izbranih pesmi, sta nam pevki pričarali prijetno, umirjeno vzdušje. Dogodek je povezovala in opravila pogovor z ustvarjalci direktorica Splošne Knjižnice Ljutomer, ga. Vesna Laissani. Po doživetem, se je vsem ustvarjalcem, zahvalil župan Občine Razkrižje, g. Stanko Ivanušič. Obiskovalci dogodka pa so na koncu lahko knjižico z zgoščenko tudi kupili.

O projektu so avtorji zapisali: »Pomemben del knjižice so notni zapisi dvoglasja, ki jim je dodan še akordični zapis, s čimer pevki želita ljudsko pesem čim bolj približati širšemu poslušalstvu, sopostaviti melodično, jezikovno in izrazno slikovitost treh sosednjih pokrajin, nenazadnje pa povabiti preigravanju in poustvarjanju zakladov domačih krajev«.