Vabilo na čistilno akcijo v petek, 19.2.2021, ob 10. uri

OZIV K SKRBI ZA ČISTO OKOLJE – NE ODMETAVAJMO ODPADKOV IN VABILO

Veliko ljudi nas je, ki se trudimo, da bi naši kraji bili urejeni, da bi tudi okolica, zlasti ob cestah, bila brez odpadkov.

Ko pa smo v teh dneh pregledovali stanje ob javnih cestah, smo z veliko žalostjo ugotovili, da je ob njih toliko odpadkov, kot že dolgo ne. Gre za vse ceste, ki so nekoliko bolj prometne.

Iskali smo razlog za to in ugotovili, da je odmetanih največ pločevink od piva. Razumemo to, da so gostilne zaprte, ko pa se ljudje vračajo iz služb, se radi okrepčajo. Ker so lokali zaprti, se okrepčajo kar v avtomobilih in embalažo odvržejo. Odvržene so bile tudi cele škatle in v njih prazne pločevinke.

Našli pa nismo samo pločevink, tudi kolesa od avtomobilov, gume in vse mogoče.

Ogled smo opravili 15. februarja 2021. Ker je stanje bilo tako alarmantno, smo takoj organizirali najprej eno manjšo delovno akcijo in očistili najbolj kritično območje Razkrižje-v smeri Mota.

V naslednjih dneh pa bomo s čistilnimi akcijami nadaljevali.

Tako za PETEK, 19. FEBRUARJA 2021, OD 10.00 DO 13.00 URE, Z ZBIRNIM MESTOM PRED DOMOM KULTURE RAZKRIŽJE, NAPOVEDUJEMO ČISTILNO DELOVNO AKCIJO NA NASLEDNJIH ODSEKIH JAVNIH CEST:

– od Razkrižja, z odcepom do MP Razkrižje in do Stročje vasi,

– od Razkrižja, smer Prekmurje, do mostu na Muri,

– od Razkrižja, smer Gibina, do MP Gibina.

Pri izvedbi delovne akcije bomo upoštevali vse predpisane ukrepe glede preprečevanja širjenja COVID – 19 in tudi glede cestno prometnih predpisov.

Za zaščitne rokavice bomo poskrbeli v upravi občine.

Zaradi lažje organizacije priporočamo, da svojo udeležbo najavite na telefon uprave Občine Razkrižje, 02 584 99 12 ali 041 878 448.