Uradna predaja obnovljene ceste Razkrižje – MP Gibina svojemu namenu

SLOVESNA PREDAJA SVOJEMU NAMENU DRŽAVNE CESTE S PLOČNIKI, JAVNO RAZSVETLJAVO SKOZI RAZKRIŽJE – ŠAFARSKO – GIBINO

Gre tudi za dva mostova, več kamnitih zložb, položeno električno omrežje v zemljo in optičnega omrežja. Če to seštejemo, je skupna vrednost vseh opravljenih del nekaj čez 2 milijona evrov.

Slovesnosti se je med drugimi gosti udeležil tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, ki je zbrane nagovoril, nadalje direktor DRSI g. Damir Topolko, vodja sektorja za investicije pri DRSI Tomaž Willenpart, oba poslanca sedanjega sklica iz območja UE Ljutomer, mag. Aleksander Kavčič in g. Franc Jurša, predstavniki izvajalca, nadzorni inženir in mnogi drugi.

Po županovem uvodnem nagovoru je spregovoril minister za infrastrukturo. Na koncu je po uradni slovesnosti po običaju blagoslov nove ceste in vsega zgrajenega opravil domači župnik msgr. Franc Režonja. Za program so se potrudili učenci razkriške OŠ pod vodstvom učiteljice Bojane Pergar Stolnik, Folklorna skupina KUD Razkrižje in Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer. Članice in člani razkriškega Turistično narodopisnega društva, Župnijske karitas in nekateri občani pa so poskrbeli za pogostitev vseh obiskovalcev.

Slovesnost je potekala v zares prijetnem razpoloženju.