Turizem
Možnost nočitveSlomškov mlin

https://www.facebook.com/Slomskov-Mill-Apartment-Camping-189907065052146/

___________________________________________________________________________

Turistična kmetija Dervarič

https://www.facebook.com/TuristicnaKmetijaDervaric/

___________________________________________________________________________

Zemljanka

https://www.facebook.com/Apartma-Zemljanka-Earth-House-258190218096241/

___________________________________________________________________________

Srnečeva domačija

DOMOV

Kontakt: +386 40 466 855, www.srneceva-domacija.si

___________________________________________________________________________

 
Prazgodovinska naselbina Gradišče s prikazom življenja izpred 5500 letZa skupine, ki se predhodno najavijo, organiziramo prikaz življenja tedanjih prebivalcev, njihov način življenja, prehranjevanja –  peka kruha v  prapeči, obdelava zemlje s kamnitim ralom, izdelovanje kamnitega orodja z angažiranim sodelovanjem obiskovalcev. Rekonstrukcija prave prazgodovinske vasi je zgrajena na mestu arheoloških izkopavanj. Predstava traja 45 minut. O tem je v naši naselbini, posnela dokumentarni film tudi nacionalna televizija.


Ivanov izvir s prikazom ljudskih verovanj in pokušino razkriške pogačiceOrganiziran obisk Ivanovega izvira s prikazom ljudskih verovanj povezanih z zdravilno vodo iz izvira in pokušino razkriške kulinarične posebnosti, razkriške pogačice.

Ivanov izvir je po ljudskem izročilu znan že iz davnih časov. Sem so prihajali ljudje že pred obstojem razkriške cerkve, torej že pred letom 1700.  Mnogi ljudje, še zlasti pa romarji verjamejo v zdravilno moč te izvirske vode, ki naj bi pomagala k dobremu vidu, odpravi golšavosti in splošnemu počutju.

Na dan Ivanovega proščenja ali Ivaja,  ki ga na Razkrižju obhajamo zadnjo nedeljo v juniju, že po tradiciji na to mesto prihaja veliko ljudi od blizu in daleč. Ta dan so maše v romarski cerkvi svetega Janeza Nepomuka ob 7.30, ob 9.00 in 10.30 uri, od 8. ure dalje pa pri Ivanovem izviru in v bližnjem Kulturno-športnem centru Zavirje, članice in člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje poskrbijo za pestro ponudbo.

 


Mejni kamni iz 17. in 18. stoletjaV letu 2012 je Občina Razkrižje s pomočjo Pokrajinskega muzeja Murska Sobota v  okviru projekta EKOMUZEJ MURA zavarovala in uredila dva mejna kamna iz obdobja Avstro-Ogrske, ki razkrivata bogato zgodovino tega obdobja. Nahajata se na originalnih lokacijah nekdanje meje med kraljevino Ogrsko in nemškim cesarstvom. Oba mejna kamna sta zavedena v registru slovenske nepremične kulturne dediščine.


Zdravilne energijske točkeOb Ivanovem izviru in njegovi okolici vzdolž reke Ščavnice so radiestezisti  in bioenergetiki našli 21, za človeško počutje ugodnih mest. Že po kratkem času zadrževanja na takšnem mestu, se sproščajo blokade in vzpostavljajo normalni pretoki energije. Po predhodnem dogovoru je možna tudi prisotnost in strokovna razlaga bioenergetika in radiestezista.
ZLOŽENKA: ENERGIJSKE TOČKE V RAZKRIŠKEM KOTU