Tretji – poživitveni odmerek proti Covid-19, obvestilo ZD Ljutomer

 OBVESTILO!

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer obveščajo, da že cepijo z tretjim – poživitvenim odmerkom proti Covid-19.

Tako vse, ki se želijo cepiti s tretjim odmerkom, vabijo, da se oglasijo v zdravstvenem domu v času izvajanja cepljenja. Urnik cepljenj je objavljen na spletni strani .

Tako je uporaba 3. odmerka cepiva proti covid-19 je priporočljiva za:

  • Oskrbovance DSO
  • Osebe stare 70 let in več in posebej ranljive kronične bolnike* ne glede na starostZa tretji odmerek se uporabi mRNA cepivo. 

 

  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Kolektiv Zdravstvenega doma vam želi vse dobro, predvsem pa veliko zdravja!
  • Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim/poživitvenim odmerkom je vsaj 6 mesecev.
  • S tretjim/poživitvenim odmerkom je možno cepljenje tudi za vse ostale, ki so opravili osnovno cepljenje proti covid-19, če tako želijo. Ker 3. odmerek cepiva zaenkrat  še ni registriran, naj osebe (iz skupin za katere ni priporočil), ki ga želijo prejeti na lastno željo, izpolnijo izjavo, ki jo dobijo pred cepljenjem  –  na samem mestu cepljenja.

                                                                                                                                                                                                          Kolektiv Zdravstvenega doma vam želi vse dobro, predvsem pa veliko zdravja!