Svetovni dan knjige obeležili s cvenskimi kulturniki in predstavitvijo knjige Moje srčne domislice avtorice Olge Majcen

V Občini Razkrižje, smo v petek, 26. aprila 2019 ob Svetovnem dnevu knjige organizirali predstavitev avtorske poezije Olge Majcen ter podelili priznanja bralcem, ki so sodelovali v projektu Bralna značka za odrasle.

Lepa prireditev v razkriški knjižnici in čitalnici je bila tokrat v znamenju kulturnikov iz bližnjega kraja Cven v Občini Ljutomer in podelitve priznanj v sklopu projekta Bralna značka za odrasle.

Ne samo, da je avtorica v svojih pesmih razkrila skrita oporišča svojega bivanja ali kot je zapisal dr. Miran Puconja v spremni besedi: »To ni svet, ki ga ceni množica, marveč je to osebna arhitektura njene duše«. Pokazalo se je, da Olga Majcen med svojimi kulturniki Kulturnega društva na Cvenu uživa velik ugled in spoštovanje, saj jo je spremljal Cvenski oktet, ubrano zapel nekaj izbranih pesmi, nazadnje tudi domovini v čast ob državnem prazniku 27. aprilu. Predstavili so se tudi bralci njenih pesmi, eno med njimi so tudi zapeli.

Ob zaključku smo podelili priznanja bralcem iz Občine Razkrižje, ki so sodelovali v projektu Bralna značka za odrasle 2018/2019 in ga uspešno zaključili. To so: Alenka Copot, Anica Sever, Julija Žižek, Zinka Stojko in Vladimir Mlinarič. Projekt Bralna značka za odrasle je Splošna knjižnica Ljutomer, v knjižničnem izposojevališču Razkrižje, organizirala 4. leto zapored.

Dogodek smo zaključili s prijetnim razkriško – cvenskim druženjem. Dogovorili pa smo se že o naslednjih skupnih aktivnostih.

V večnamenskem prostoru Knjižnice in čitalnice Razkrižje je ta čas na ogled izbor likovnih del akademske slikarke in magistre umetnosti Katje Bednařik Sudec, izjemno izvirne in uspešne umetnice, katerih korenine izvirajo iz naših krajev.