Slovesnost ob pričetku adventnega časa

 

V Občini Razkrižje smo ob pričetku adventnega časa organizirali tradicionalni blagoslov božično-novoletnega drevesa v razkriškem križišču s prižigom lučk ter blagoslovom adventnega venca, ki smo ga prav tako postavili v glavno razkriško križišče.  Dogodek je organizirala Občina Razkrižje v sodelovanju z Župnijo Razkrižje in Turistično narodopisnim društvom Razkrižje. Pri pletenju večjega adventnega venca pa so pomagale članice Župnijske karitas Razkrižje. Dogodek je potekal v soboto, 2. decembra 2017. Blagoslov je opravil razkriški župnik msgr. Franc Režonja. Pri svečanem obredu je sodeloval otroški pevski zbor razkrike župnije pod vodstvom zborovodkinje Katje Žibrat, ki je zapel ob spremljavi glasbenikov ter tako popestril dogodek. Razkriški župnik msgr. Franc Režonja je poudaril pomen adventnega časa, ko pričakujemo rojstvo Jezusa. Da je to čas, ko naj bi se tudi v svojem življenju spomnili Jezusa in da bi vsak posameznik z dobrimi deli, skromnostjo ter prijaznostjo sledil njegovemu zgledu. Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič je povedal, da je to uvodna prireditev v sklopu prireditev, ki jih pripravljamo v tem predprazničnem času in da bo vrhunec vsega predstava Božična noč, ki jo pri Ivanovem izviru na Razkrižju pripravljamo 20. jubilejno sezono. Prva uprizoritev bo na sveti večer, 24.12.2017, ob 19. uri, druga uprizoritev pa 6. januarja 2018, ob 18. uri.
Po uradnem delu, so članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje za vse zbrane pekle razkriške mlince, ponujale čaj in kuhano vino.
Ta dan, pa so prvič zasvetile tudi nove svetilke javne razsvetljave, od razkriškega križišča, skozi naselje Šafarsko, katere so bile postavljene ob rekonstrukciji ceste Gibina-Razkrižje. V naslednjih dneh bodo zasvetile še po Gibini.