Slovenska ultramaratonka Špela Šavs svoj 9. dan teka okrog Slovenije za Junake 3. nadstropja zaključila v Občini Razkrižje

Slovenska ultramaratonka Špela Šavs, si je zastavila v trinajstih dneh preteči 1100 kilometrov in ozaveščati o otroškem raku in ob tem zbirati sredstva za Junake 3. nadstropja. V svojem plemenitem dejanju, je za svoj postanek, v soboto, 11. septembra 2021, ob zaključku njenega devetega dneva teka okrog Slovenije, izbrala Občino Razkrižje.

Sobotni dan je za Špelo bil zelo naporen, saj je dan bil nadpovprečno topel in teči na razdalji med Rogaško Slatino in Razkrižjem ni bilo enostavno. Zato tudi natančno nismo vedeli kdaj ja bomo lahko pričakali. Res pozno, ko se je že stemnilo, smo se ji pridružili na začetku naselja Veščica ter ji delali družbo v njenih zadnjih dveh kilometrih. Ob Špeli Šavs so poleg njene spremljevalne ekipe tekli še župan Stanko Ivanušič, člani Lions kluba in Leo kluba Ljutomer, člani ŠD Razkrižje in učenci OŠ Razkrižje, nekaj občanov je za tekači tudi kolesarilo. Lepo je bilo videti tudi, kako so se mladi tekači iz naselja Veščica, tekaški koloni spontano sproti pridruževali.

Hvala Špeli Šavs, da se je ustavila v naši občini, njeni spremljevalni ekipi, Lions klubu Ljutomer, s katerim smo sprejem pripravili, njihovemu podmladku Leo klubu ter Lions klubu Pomurja. Hvala tudi razkriškemu Turistično narodopisnemu društvu, ki nas je pogostilo z razkriškimi mlinci in harmonikarju Sreču Kotniku, ki je poskrbel za dobro razpoloženje. Bilo je zares prisrčno.

Bodi JUNAK tudi ti in pomagaj:

  • pošlji SMS junaki5 na 1919
  • ali nakaži donacijo na Lions klub Kranj, Koroška cesta 10, 4000 Kranj TRR: SI56 0700 0000 0709 548 – namen Junaki 3. nadstropja

Povezava do prispevkov drugih:

Prlekija on-net.

Vestnik.si