Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku so se v Občini Razkrižje izkazali učenke in učenci razkriške osnovne šole.

Ob skrbno izbranem kulturnem programu, ki ga je v sodelovanju z ostalimi sodelavci na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, pripravila učiteljica slovenskega jezika, ga. Cvetka Mesarič, smo poleg pevcev otroškega pevskega zbora, mlajše in starejše folklorne skupine, na odru razkriškega doma kulture lahko videli like Franceta Prešerna, Primoža Trubarja in Slomška v Aškerčevi pesmi Slovenska legenda.

Rdeča nit proslave je bila prikazati pomen in delo Janeza Kuharja, Primoža Trubarja, Franceta Prešerna in Ivana Cankarja, katerega 100 letnico smrti obeležujemo v letošnjem letu. Pri Cankarju je bil poudarek na odlomkih iz tistih njegovih del, v katerih je izkazoval ljubezen do rojstnega kraja Vrhnike, bele Ljubljane, svoje matere, svoje domovine in slovenske kulture – krizanteme, na enem od njenih lističev je zapisano tudi njegovo ime. Francetu Prešernu, ki so ga otroci klicali Doktor fig, so učenci razredne stopnje pripravili prisrčen program in za to, kot nagrado dobili fige.

Slavnostna govornica je bila predsednica Kulturno umetniškega društva Razkrižje Samanta Bedeković. Program je povezoval vsestransko nadarjeni dijak ljutomerske gimnazije, domačin Timotej Pukšič.

Dogodka so se poleg župana Občine Razkrižje g. Stanka Ivanušiča in ravnateljice na razkriški OŠ ge. Anice Šimonka, udeležili tudi svetniki Občinskega sveta Občine Razkrižje ter vodja policijskega okoliša g. Uroš Felbar.

Kljub obilnemu sneženju, so obiskovalci kar lepo napolnili razkriški dom kulture.