Prlekija pleše in poje, območno srečanje odraslih folklornih skupin

V soboto, 21. aprila 2018 je v Domu kulture Razkrižje potekala prireditev Prlekija pleše in poje, območno srečanje odraslih folklornih skupin občin: Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje. Organizator dogodka je bila Območna izpostava JSKD Ljutomer, soorganizator pa Kulturno umetniško društvo Razkrižje.

Vsi nastopajoči so se pred prireditvijo v povorki v folklornih kostumih ob zvokih harmonike, podali od Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje do Doma kulture Razkrižje, kjer je prireditev potekala.

Uvodoma je zbranim v pozdravnem nagovoru spregovoril župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič. Na kar so se zvrstili nastopi devetih folklornih skupin, z odličnimi koreografijami.

Natopili so:

Folklorna skupina KUD Razkrižje s koreografijo Splet razkriških plesov. Avtor koreografije in vodja skupine je Marko Žižek.

Folklorna skupina KD Manko Golar Ljutomer s koreografijo Prišla bo prišla pomlad zelena. Avtor koreografije in vodja skupine je Milan Kreft.

Starejša FS KD Slavko Osterc Veržej s koreografijo Ples pritepencev. Avtorica koreografije in vodja folklorne skupine je Mateja Žalik Rus.

Starejša FS KD Cven s koreografijo Le pridi, le pridi. Avtorica koreografije in vodja skupine je Marjana Sovič.

Folklorna skupina KUD Križevci koreografijo Spravilo sena. Avtorji koreografije so: Manica Sušec in FS. Vodja skupine je Manica Sušec.

Folklorna skupina TKD Babinci, naslov koreografije Podoknica. Avtor koreografije je FS, vodja skupine pa Marjan Filipič.

Folklorna skupina Pürga KD Anton Krempl Mala Nedelja. Naslov koreografije Kopajo so vlekle. Avtor koreografije in vodja skupine je Tadej Murkovič.

Folklorna skupina KD Cven, naslov koreografije Fantje po polj gredo. Avtor koreografije: David Kavaš, vodja skupine pa Urška Sovič.

Folklorna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej. Naslov koreografije: Fčosih treba dvakrat mrete. Avtor koreografije in vodja skupine ja Marko Rus.

Dogodek je povezovala Klara Zadravec. Za ureditev scene je poskrbela domača folklorna skupina KUD Razkrižje s pomočjo ge. Zinke Stojko.

Strokovni spremljevalec srečanja je bil Saša Krajnc, ki je spremljal vse nastopajoče tako na pozicijskih vajah, kot na sami prireditvi. Po uradnem delu, se je sestal z vodji skupin.