Pridružite se akciji OE NIJZ Murska Sobota “ZIMSKA GIBANICA”, ki poteka od 1.1. do 28.2.2021

POMURJE V GIBANJU- AKCIJA ZIMSKA GIBANICA

Na območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje (OE NIJZ) Murska Sobota že vrsto let izvajamo številne aktivnosti, s katerimi spodbujamo k telesni dejavnosti in ozaveščajo o pomenu gibanja. Ob pregledu lanskoletnega dela, se nam je tako porodila ideja, da bi tudi ostale aktivnosti o promociji telesne dejavnosti združili pod skupnim imenom Zgeni.se.

Za zimske mesece smo zato pripravili akcijo Zimska gibanica, s katero želimo spodbuditi prebivalce pomurske regije k telesni aktivnosti, saj je ta pomemben del zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik pri ohranjanju in krepitvi zdravja. Akcijo smo začinili z novoletno zaobljubo zbiranja minut gibanja v kateri želimo s skupnimi močmi zbrati 1 000 000 minut gibanja v dvomesečnem časovnem obdobju.

Zimska gibanica poteka tako, da sodelujoči iz vseh starostnih skupin zbirajo minute gibanja in jih nato sporočajo v za to pripravljen spletni vprašalnik, lahko pa pošljejo tudi elektronsko pošto ali sporočilo na facebook stran Zgeni.se. Na naši Facebook strani pripravljamo filmčke s krajšimi sporočili in predlogi za telesno dejavnost ter nasvete za varno izvedbo vaj. Ker se zavedamo, da imata poleg staršev velik vpliv na otroke vrtec in šola, smo k sodelovanju povabili vse pomurske vrtce, osnovne in srednje šole.

Zimski gibanici, ki poteka od 1. januarja do 28. februarja, so se tako pridružile osnovne šole Beltinci, Tišina, Cankova, Rogašovci, Puconci, Dobrovnik, Turnišče, Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici, Negova, Ljutomer, Radenci, Bistrica, Stročja vas, Mala Nedelja, Kuzma, Črenšovci ter osnovni šoli III in IV Murska Sobota. Od vrtcev se je k akciji pridružil vrtec Lendava-Lendvai óvoda. Odzivi so po prvih dneh akcije pozitivni, vedno več prebivalcev se vključuje vanjo. Po odzivu sodeč dobro izpolnjujemo namen akcije, hvaležni pa smo tudi šolam, ki so se večinsko odzvale našemu povabilu k sodelovanju.

Gordana Toth, NIJZ OE Murska Sobota

 

Zgeni.se – Zimska gibanica