POVABILO Prekolesarimo svet 2018 – Skupaj za preprečevanje samomora

Prekolesarimo svet 2018_VABILO Občina Razkrižje

AKCIJI PREKOLESARIMO SVET SE PRIDRUŽUJE TUDI OBČINA RAZKRIŽJE

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora, Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovensko združenje za preprečevanje samomora, Center za psihološko svetovanje Posvet in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vas vabijo, da se pridružite in sodelujete v akciji “Prekolesarimo svet” ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora, ki letos poteka pod geslom Skupaj za preprečevanje samomora.

Ob Svetovnem dnevu preprečevanja samomora, se bomo akciji Prekolesarimo svet, pridružili tudi v Občini Razkrižje in sicer

v NEDELJO, 9. SEPTEMBRA, ob 15.00 uri

se bomo zbrali pred DOMOM KULTURE RAZKRIŽJE

in prekolesarili 15 km, po trasi od Razkrižja, v smeri Mote do Tinekovega broda, čez Muro z brodom do Gornje Bistrice in po Prekmurju čez most na Muri nazaj na Razkrižje.

Na skupno kolesarjenje vas znova vabita župan Stanko Ivanušič in zdravnik dr. Davorin Kolarić.

Tokrat ponavljamo traso za vse tiste, ki se nam niste uspeli pridružiti ob 1. svetovnem dnevu kolesarjenja in prav tako za tiste, ki vam je ostalo v spominu prijetno druženje.

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.

Akcija v Sloveniji poteka že peto leto.

Namen akcije je razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo. Obenem pa z akcijo vzpodbujamo druženje in povezovanje med ljudmi. Slednje izpostavlja tudi letošnje geslo Skupaj za preprečevanje samomora, ki poudarja pomen povezovanja, ki je ključnega pomena za preprečevanje samomora, saj le to zahteva prizadevanja mnogih: družine, prijateljev, sodelavcev, skupnosti, zdravstvenih delavcev, verskih voditeljev, politikov in vlade. S skupnimi močmi lahko tako vsi skupaj in vsak od nas prispevamo k zniževanju količnika samomora.

Vabljeni !

Več o akciji na: http://www.nijz.si/sl/prekolesarimo-svet-2018-skupaj-za-preprecevanje-samomora

Spletni obrazec o sodelovanju : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRO9WgMGWyLwizoFibFmDisJNaitRsIq-4OVq8zg5Nphi1-w/viewform