Predaja spretnostnega poligona učencem Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje

Župan Stanko Ivanušič in sodelavka uprave Občine Razkrižje Nataša Slavič sta v sredo, 14. novembra 2018, učencem in učenkam razkriške osnovne šole predala spretnostni kolesarski poligon, ki smo ga prejeli v uporabo iz uspešne prijave na Javni poziv lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2018 pri Javni agenciji RS za varnost prometa.

V imenu OŠ je poligon z navodili za uporabo prevzela ravnateljica OŠ ga.  Anica Šimonka. Slovesnosti so se udeležili še predstavniki PP Ljutomer ter Medobčinskega inšpektorata in redarstva. Domačin Paul Wadkin – Simply Cycling Slovenia,  je za ta namen pripeljal v izposojo nekaj otroških koles.

Otroci so ga še isti dan preizkusili. Preizkus je vodil učitelj športne vzgoje g. Saša Fišinger.

Namen spretnostnega kolesarskega poligona je preverjanje spretnosti vožnje in obvladovanja samega kolesa. Poligon ima 11 ovir in so prilagojene posameznim okoliščinam v dejanskem prometu. Uspešna izpeljava spretnostnega poligona je predpogoj, da otroka lahko spustimo na cesto v dejanski promet.

Poleg priprave na varno udeležbo v prometu, je uporaba poligona lahko tudi prijetna oblika druženja ob igri s sovrstniki in gibanju ter s tem koristno preživljanje časa.