Petarde? Ne, hvala!

Ponovno je napočil tisti čas. Že deveto leto zapored družbeno-angažirana akcija »Petarde? Ne, hvala!« nagovarja širšo javnost k opustitvi pirotehnike oziroma opozarja na posledice pirotehnike tako pri ljudeh kot pri živalih. Akciji, katere pobudnik ob podpori mnogih partnerjev je družba TAM-TAM, se pridružuje tudi Občina Razkrižje.

Kampanja traja od 7. decembra 2021 do 10. januarja 2022.

Tokrat se ponovno osredotočamo na žalostne posledice, ki jih lahko zaradi pirotehnike doživijo naši ljubljenčki. Poki petard vsako leto prestrašijo veliko psov, ki v strahu pobegnejo. V letošnji kampanji nastopajo resnične živali, ki so pobegnile zaradi petard. Nekatere se žal niso nikoli vrnile. Ker si vse živali zaslužijo praznike preživeti brez stresa in v objemu toplega doma, vas prosimo, da petardam rečete: »Ne, hvala!«

Če pa se vseeno zgodi, da vaš ljubljenček pobegne, pišite na pogresani@tam-tam.si in pomagali vam bodo razširiti vaš glas. V času trajanja akcije bodo namreč sponzorji in partnerji projekta pomagali iskati morebitne izgubljene živali.

Kot vsako leto bodo v središču akcije plakati po Sloveniji. Plakatno akcijo na prostem bodo spremljale številne druge aktivnosti, brezplačni manjši plakati, animacije na LCD zaslonih, televizijski in radijski oglasi, pobudniki pa bodo sodelovali tudi z osnovnimi šolami in znanimi obrazi, ki se bodo z akcijo povezovali preko ključnika #petardeNEhvala.

Akciji se lahko pridruži vsak in z deljenjem sorodnih vsebin na socialnih omrežjih pripomore k širjenju problematike. Navodila za sodelovanje in vsa gradiva so na voljo na “Petarde? Ne, hvala!” – TAM-TAM.