Osrednja občinska slovesnost ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika, 7.2.2017

V torek, 7. februarja 2017, smo v Občini Razkrižje skupaj z Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje ter Kulturno-umetniškim društvom Janez Kuhar Ljubljana, pripravili prireditev, posvečeno slovenskemu kulturnemu prazniku.

Že v popoldanskem času je župan, Stanko Ivanušič, v poročno-sejni sobi Občine Razkrižje, sprejel Ženski pevski zbor Generacija  `57, skupaj s predsednicu KUD Janez Kuhar, go. Nevenko Lekše in hčerko Janeza Kuharja, go. Marjeto Kuhar, kar nam je še v posebno čast. Po predstavitvi Občine Razkrižje, njenih znamenitosti in najaktualnejšega dogajanja, so se gostje v spremstvu članov Občinskega sveta Občine Razkrižje, podali še na ogled šole, kjer jih je sprejela predsednica Sveta šole, ga. Mojca Zadravec.

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje je potekala otvoritev razstave amaterskega fotografa Mitje Štumpfa z naslovom Od prekmurske ravnice do Triglava, Naravna podoba Slovenije skozi leto in čas… Z glasbeno točko, sta jo popestrili Iva in Anja Kuhar, ki obiskujeta Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer.

Skupaj smo se preselili v dvorano Doma kulture Razkrižje, kjer se je pričela osrednja proslava.  Sodelovala sta Otroški in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje, pod vodstvom prof. Danijela Berdena, Ženski pevski zbor KUD Janez Kuhar, Generacija `57, Dramski krožek Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje s fantastično komedijo Vike Grobovšek z naslovom Noč, ko je posijalo sonce, mentorice ge. Cvetke Mesarič. Na prireditvi je spregovoril tudi župan, Stanko Ivanušič. Slavnostna govornica je bila predsednica KUD Janez Kuhar, ga. Nevenka Lekše. Prireditev je povezovala Adrijana Bogdan.

Po prireditvi je sledilo prijetno druženje.