Odkritje spominske plošče na stavbi Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje, Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje in Občina Razkrižje so v soboto, 23, junija 2018, organizirali slovesnost ob odkritju spominske plošče na stavbi Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje v spomin na dogodke osamosvojitvene vojne leta 1991.

Zbrane so nagovorili:

  • Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič
  • Ravnateljica Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje Anica Šimonka
  • Predsednik Policijskega veteranskega društva SEVER za Pomurje Drago Ribaš.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje pod mentorstvom učiteljice Bojane Pergar Stolnik, ki so sodelovali na natečaju Spominska obeležja pripovedujejo in bili nagrajeni, Tamburaška skupina Bisernica ter člani orkestra Slovenske policije.

Podeljena so bila tudi priznanja PVD SEVER.

  • Na podelitvi v Razkrižju je bilo podeljeno priznanje bronasti znak Združenja Sever članu Francu Prapotniku.
  • Pismena zahvala je bila podeljena Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Pismena zahvala se podeli zunanjim fizičnim ali pravni osebam, ki pomagajo društvu pri njegovem delu v preteklem letu.
  •  Pismena pohvala je bila dodeljena članu PVD Sever Petru Horvatu, ki se prireditve ni mogel udeležiti. Pismena pohvala se podeli članu društva za požrtvovalno delo v društvu v preteklem letu.

Program je povezovala Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota.

Ta dan je v dopoldanskem času potekal tudi pohod članov Policijskega veteranskega društva SEVER za Pomurje po poteh bojev osamosvojitvene vojne.