Obeležili mednarodni dan prostovoljstva

V petek, 7. decembra 2018, smo v Občini Razkrižje obeležili mednarodni dan prostovoljstva. Prireditev je potekala v veliki dvorani razkriškega doma kulture.

V krajšem glasbenem  uvodu sta sodelovali učenki razkriške OŠ, ki obiskujeta Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer Anja in Iva Kuhar, na flavti in klarinetu.

 Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič je v uvodnem nagovoru poudaril, da je prav mednarodni dan prostovoljstva namenjen temu, da tudi v lokalni skupnosti pokažemo javnosti, kaj so prostovoljci prispevali s prostovoljnim delom na različnih področjih, od humanitarnega, kulturnega, športnega, okoljskega in mnogih drugih področij. Delo prostovoljk in prostovoljcev je predstavil v videoprojekciji z več kot 300 diapozitivi.

 Svečanosti se je udeležila izvršna direktorica Slovenske filantropije – Združenja za promocijo prostovoljstva, ga. Tereza Novak, ki je po pozdravnih besedah sodelovala v podelitvi zahval vsem prostovoljkam in prostovoljcem.

Povabljenih je bilo 146 prostovoljk in prostovoljcev, ki so bili najaktivnejši. Gre za ljudi, ki so se nadpovprečno izkazali, njihove aktivnosti so ves čas bile ponavljajoče, nekateri so bili aktivni na več področjih.