Ob zaključku kraljevanja ljutomerske vinske kraljice Martine XVIII.

V soboto, 23. decembra 2017, je v večnamenskem prostoru Knjižnice in čitalnice Razkrižje, v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Razkrižje, potekal dogodek posvečen Ljutomerski vinski kraljici Martini XVIII., ki v teh dneh zaključuje svoje kraljevanje.

Ob glasbi, vinu in pripovedi, smo preživeli prijeten sobotni večer. Razkrižanka Tadeja Heric, ki je pred dvema letoma postala Ljutomerska vinska kraljica Martina XVIII., je z nami delila svoje vtise, doživetja in prigode, ki so se zgodili ob njenem dvoletnem kraljevanju.

Na dogodku je spregovoril tudi župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, ki je predstavil vlogo vinske kraljice tudi za našo skupnost. K prijavi na natečaj pa jo je pred dvema letoma tudi sam spodbudil. Ob imenovanju za Vinsko kraljico Martino XVIII., pa je domače Turistično narodopisno društvo Razkrižje, svoje buteljčno, vino, ki ga pridelujejo, posvetilo prav njej, enako kot leta 2009, Vinski kraljici Martini XV., ki je prav tako bila Razkrižanka.  Za dobro sodelovanje, promocijo kraja in lokalni vin, se ji je župan zahvalil.

Uradni del je zaključila predsednica Kulturno-umetniškega društva Razkrižje, Samanta Bedekovič, orisala prvo srečanje s Tadejo v času osnovnošolskih dnih in njuno povezanost vse do danes. Tadeja Heric je namreč tudi aktivna članica Folklorne skupine KUD Razkrižje.

Ljutomersko vinsko kraljico Martino XIX., bo Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, razglasilo 5. januarja 2018, ko bo Tadeja Heric tudi uradno predala krono svoji naslednici.