Noč knjige 2017 – vabilo na dva dogodka

Odkar je Unesco 23. april proglasil za svetovni dan knjige, ga slavimo po vsem svetu. Mednarodni dogodek,  ki knjigo in branje postavlja na piedestal gradnikov zdrave družbe, nagovarja vse generacije.

Noč knjige ima poslanstvo – obsijati pozabljeno in čudovito notranje bistvo. Povrniti upanje in zaupanje v drugega. In nas opomniti, da sveta danes ne spreminjamo ne z bombami ne s številkami, pač pa z zavedanjem, kdo smo – vsak zase in drug drugemu, naravi in živalim (Noč knjige, 2017).

Projektu Noč knjige, se je pridružila tudi Občina Razkrižje, v sklopu katerega bomo letos za vas organizirali dva dogodka, ki se bosta odvija v Knjižnici in čitalnici Razkrižje.

V nedeljo, 23. 4. 2017, ob 18. uri

SANJE O SVOBODI – z izbranimi gosti, se bomo pogovarjali o otrokovih pravicah

V goste smo povabili:

  • predstavnico Zveze prijateljev mladine Slovenije,
  • zagovornico otrokovih pravic – Glas otroka, ki deluje pod                  okriljem Varuha človekovih pravic,
  • predstavnika humanitarne organizacije Karitas,…

V ponedeljek, 24. 4. 2017, ob 17. uri

bomo gostili patra, dr. Karla Gržana, s katerim se bomo pogovarjali in predstavili njegovo knjigo z naslovom Vstanimo, v suženjstvo zakleti!

Sporočilo knjige govori: da nobena razlika v narodnosti, kulturi, religiji … ni razlog, ki bi lahko kar koli (v nas ali zunaj nas) vodil v dvobojevanje. Različnost nam je dana za dopolnjevanje in sodelovanje. Začeti moramo najprej pri sebi, nadaljevati med najbližjimi in potem moramo širiti krog sprave med vse, s katerimi smo si dani v sožitje.

VLJUDNO VABLJENI !