Koncert Pihalnega orkestra radeških papirničarjev z gosti

V soboto, 13. januarja 2018, je bilo v razkriškem domu kulture svečano, veselo in družabno.

Koncert Pihalnega orkestra radeških papirničarjev je bil prežet z željo po sodelovanju različnih krajev. Orkester, ki ima 100 letno tradicijo in v svoje vrste uspešno vključuje mlade, je navdušil razkriško občinstvo, ki se mu je pridružilo kar nekaj uglednih osebnosti iz kraja, Prlekije in Prekmurja.

Obiskovalci v razkriškem domu kulture so imeli priložnost začutiti, kako so naše ljudske vezi prepletene, ne glede na občinske in državne meje. Kajti za ljudi, ki glasbo in kulturo v najširšem smislu, nosimo v svojem srcu, ni meja.

Ob spremljavi pihalnega orkestra, ki ga uspešno vodi dirigentka Antonija Germ, je nekaj neapeljskih kancon odlično zapel domačin iz Razkrižja, Blaž Zanjkovič.

Med prvim in drugim delom koncerta so obiskovalce do solz nasmejali gledališčniki iz Podravine, iz kraje Sigetec pri Koprivnici, kraja, kjer je pred leti bila posneta priljubljena nadaljevanka »Gruntovčani« in prav liki te nadaljevanke so oživeli na razkriškem odru. Gledališko skupino vodi ga. Milica Lukačinec.

Koncert je bil posvečen več jubilejem: 20 – letnemu uspešnemu uprizarjanju predstave na prostem Božična noč, 30. obletnici razkriškega turistično narodopisnega društva, pa tudi začetku praznovanj 20- letnice začetka delovanja Občine Razkrižje.

Po uvodnem pozdravu župana Občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča, je na koncu prisotne v imenu Občine Radeče in Orkestra radeških papirničarjev, pozdravila njihova predsednica, mag. Marjeta Lipec, ki je med drugim izrazila upanje, da bomo s tem koncertom začeli pisati novo poglavje o medsebojnem sodelovanju med občinama Razkrižje in Radeče.

Enaka želja se je stkala tudi z gledališčniki iz Podravine.

Prireditev je odlično povezoval razkriški domačin, dijak Timotej Pukšič.

Ideja o izvedbi tega koncerta in celotne prireditve, se je rodila v zamisli gospoda Ivana Kašiča, člana pihalnega orkestra. Kakšna je prepletenost v medsebojnih človeških odnosih, tudi gospoda Ivana z Razkrižjem pa je bila razkrita na koncertu oz. prireditvi, ki bo gotovo prinesla nadaljnje sodelovanje.