Javno dostopni avtomatski defibrilator tudi v Šprincu

ČETRTKOVO POPOLDNE, 12. OKTOBRA 2017, JE POTEKALA LEPA SLOVESNOST OB PREDAJI DEFIBRILATORJA ZA NAJBOLJ ODROČNA KRAJA V OBČINI RAZKRIŽJE, KOPRIVO IN ŠPRINC, TIK OB SLOVENSKO – HRVAŠKI MEJI

Slovesnosti so se udeležili:
– direktor Zdravstvenega doma Ljutomer g. Djordje Šiškin,
– pomočnica direktorja ga. Renata Škrget,
– razkriški zdravnik, koncesionar g. Davorin Kolarić,
– zdravnica, domačinka iz Šprinca Breda Bavec,
– drugi sodelavke in sodelavci ZD Ljutomer,
– članice in člani občinskega sveta Občine Razkrižje,
– sodelavke uprave občine Razkrižje z županom,
– gasilci PGD Razkrižje,                                                                                                                                                       – člani KORK Razkrižje
– krajani Šprinca in Koprive ter drugi, tudi krajani bližnjih hrvaških obmejnih zaselkov.

Defibrilalot (AED) je predal direktor Javnega zdravstvenega zavoda ZD Ljutomer g. Djordje Šiškin. Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič se mu je v imenu krajanov zahvalil zanj, kakor tudi domačinu Dragu Erhatiču, ki je dovolil, da se na njegovi hiši defibrilator namesti. Poleg direktorja ZD Ljutomer in župana Občine Razkrižje je spregovoril še razkriški zdravnik, koncesionar Davorin Kolarić. Strokovno razlago in praktični prikaz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja je predstavila zdravnica Manja Budja, ob asistenci reševalca Boruta Paniča.

V postopku oživljanja so se preizkusili tudi nekateri domačini in se z vodstvom ZD Ljutomer dogovorili, da bodo v zimskem času to usposabljanje organizirali še za druge občane.

Predstavitve se je ob čudovitem vremenu, udeležilo lepo število krajanov, nekaj tudi iz bližnjih hrvaških zaselkov.

Ob krajšem kulturnem programu, glasbenem nastopu sester Anje in Ive Kuhar, je prireditev povezoval Timotej Pukšič. Na koncu so članice razkriškega turistično narodopisnega društva ter družina Erhatič, vse zbrane postregli z razkriškimi pogačicami, ostalim pecivom in različnimi domačimi sadnimi sokovi.