Dogodki

22. tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni ob prazniku Marijinega vnebovzetja in 16. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova 2018

v sredo, 15. avgusta 2018 v Šprincu

Prireditev se bo pričela ob 10.30 uri s povorko cvetja od domačije Srševih na Veščici 17a, do kapelice v Šprincu.

Ob 11. uri bo pri kapelici v Šprincu sveta maša z blagoslovom cvetja, posvečena prazniku Marijinega vnebovzetja, ki jo bo daroval razkriški župnik, msgr. Franc Režonja.

Prireditev se bo nadaljevala v velikem šotoru pri kapelici v Šprincu z blagoslovom klopotca in vinograda, kulturnim programom , od 13.30 ure dalje bo voden program ob mnogih ljudskih pevcih in godcih iz obeh strani meje ter plesu ob glasbi ansambla Mladi Pomurci.

V sklopu prireditve se bo ob 17. uri pričel 16. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova 2018, s starti otroških tekov in ob 18:20 start glavnega teka.

Poudarek prireditve je poleg čaščenja velikega krščanskega praznika tudi na sodelovanju med ljudmi dveh sosednjih narodov, Slovenije in Hrvaške ter srečanju Prlekov, Prekmurcev in Medžimurcev. Ta dan bo v sodelovanju z oblastnimi organi obeh držav na tem območju dan odprte meje.

Tek prijateljstva 2018_razpis

Pomurski pokal v rekreativnih tekih

___________________________________________________________________________

GOLAŽIJADA NA GMAJNI

sobota, 18.8.2018

____________________________________________________________________________

SOŽITJE za večjo varnost v cestnem prometu

v torek, 18. septembra 2018, ob 9.30 uri

vabilo-sozitje-razkrizje

program-sozitje-razkrižje

___________________________________________________________________________