Dogodki

Prometni dan

V sklopu izbora Občine Razkrižje za sofinanciranje preventivnih prometnih akcij na pozivu Javne agencije RS za varnost prometa lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2017, vas vljudno vabimo na dogodek Prometni dan, ki ga skupaj z Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje in drugimi organiziramo v ponedeljek, 11. 12. 2017.

Dogodek se bo pričel v Domu kulture Razkrižje

–              ob 8.20 uvodni nagovori,

–              ob 8.30 otroška gledališka predstava o vedenju na cesti »Jaka v prometu«,

–              ob 9.10 predstavitev šolske poti v sliki in besedi,

–              ob 10.00 medgeneracijski pohod po šolskih poteh–pločnikih do Gibine in Veščice,

–              ob 11.00 skupno druženje ob preizkušanju prometnih demonstracijskih naprav pri osnovni šoli ter pogostitvijo z razkriško kulinarično posebnostjo,

–              ob 12.40 zaključek dogodka pri Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje.

Preventivne dogodke v cestnem prometu spodbuja Javna agencija RS za varnost prometa (AVP), pri tem pa sodeluje še Policijska postaja Ljutomer ter Medobčinski inšpektorat in redarstvo.

 

Predstava Božična noč pri Ivanovem izviru – 20 jubilejno sezono

Predstava na prostem, pri Ivanovem izviru na Razkrižju, bo v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, uprizorjena 20. jubilejno sezono.

Prva uprizoritev bo na sveti večer, v nedeljo, 24.12.2017, ob 19. uri.

Predstava bo ponovljena še v soboto, 6.1.2018, ob 18. uri.

Gre za tehnično zahteven projekt, ki je umeščen v čudovito naravno okolje. Poleg ustrezne scenske postavitve, kostumografije, osvetljave in ozvočenja, glavni igralci pokažejo vse svoje igralske in pevske sposobnosti. V predstavi sodeluje tudi pevski zbor razkriške župnije. Skupaj s tehničnim osebjem v predstavi sodeluje nekaj čez 120 ljudi.

60-minutna predstava poteka zelo dinamično. V šestih slikah se predstavijo prizori po svetopisemskem  izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledimo z veliko natančnostjo.

Za ogled predstave ne zaračunavamo vstopnine, veseli pa bomo vsakega prostovoljnega prispevka, ki ga bomo namenili za kritje stroškov predstave.

Koncert godbe Radeče-Zidani most

v soboto, 13. januarja 2018, ob 18. uri, v Domu kulture Razkrižje