Dobrodelni koncert za pomoč pri obnovi pogorele hiše na Razkrižju 1

Skupina Langa se je v preteklosti vedno z veseljem odzvala povabilu na različne dobrodelne prireditve. Sedaj pomoč potrebuje njihov član Jože Kontrec, ki mu je 7. marca 2022 do tal pogorela obnovljena hiša.

Na pobudo Jožeta in v sodelovanju z Občino Razkrižje smo se odločili, da organiziramo dobrodelni koncert. Potekal je v nedeljo 3. aprila 2022 v Domu kulture Razkrižje.

Župan Stanko Ivanušič je obiskovalcem, skozi video projekcijo predstavil nekaj fotografij iz arhiva o nastopih Lange v naši občini v preteklosti, potek obnove hiše, izgled obnovljene hiše,  v katerem  je bil tudi urejen prostor z razstavljenimi instrumenti in v katerem je imela vaje tudi razkriška tamburaška skupina, nato požar in pogorišče,…  Priča smo bili ganljivemu prikazu, kako lahko  človek v trenutku ostane brez vsega. V takšnih situacijah pa prepoznamo svoje prave prijatelje.

Z obiskom so ljudje pokazali, da solidarnost med ljudmi še živi, da se tudi glasbeniki med seboj znajo povezati in tokrat so priskočili na pomoč po velikem požaru, ko je njihovemu prijatelju Jožetu Kontrecu, do tal zgorela komaj obnovljena stara hiša na Razkrižju 1.

A vedno se najde kdo, ki bi tudi v najtežjih trenutkih pri sočloveku iskal najprej napake.

Nastopajoči so prišli vse od Ljubljane do Prekmurja. Program je odlično povezoval Samo Tuš – Korl.

Nastopili so: Mišo Kontrec, Nika Zorjan, Klapa Skala, Ansambel Namig, Gorazd Ademovič, Uri in Saša, Folklorna skupina Beltinci, Medžimurski dečki, Fredi Miler, Drago Jošar, Pištek, Lotmerški tamburaši, Tamburaška skupina DU Ljutomer Bisernica, Barbara Prelog, violinistka in pevka Mirjam Mah Pintarič, Elena Hudin na koncu pa je nastopila še skupina Langa.

 

Kdor želi pomagati pri obnovi pogorele hiše, pa še vedno lahko svoj prispevek nakaže na račun odprt pri Rdečem križu Slovenija, Območno združenje Ljutomer:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljutomer, številka računa: SI56 03173 100 0925 555, sklic: 00 7600-22-1, koda namena: CHAR, pripis: pomoč družini Kontrec.