Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra radeških papirničarjev

V soboto, 12. januarja 2019, so v razkriškem domu kulture s svojim božično – novoletnih koncertom nastopili godbeniki Pihalnega orkestra Radeških papirničarjev. To je bil že drugi njihov nastop na Razkrižju. V lepo napolnjeni veliki dvorani doma kulture je bilo občinstvo zares navdušeno nad izvedbo skladb v poprazničnem razpoloženju. Kar je bilo posebej zaznati je to, da je leto 2019 razglašeno za Avsenikovo leto, zato so godbeniki zaigrali nekaj priredb Avsenikovih skladb.

Program je povezovala ga. Marjeta Lipec, ki je predsednika kulturnega društva orkestra. Dirigentka je ga. Antonija Germ. Vrhunec večera je bil, ko so v ospredje stopile tri vokalistke, sama predsednica društva Marjeta Lipec, dirigentka Antonija Germ in članica orkestra Valentina Novak, ki so navdušile občinstvo, še posebej s priredbo skladbe Vilka in Slavka Avsenik, arr. Vinko Štrucl – Zvezde na nebu žare.

Ob stoječih ovacijah, smo si na koncu dejali, da bomo s tovrstnim druženjem nadaljevali tudi v prihodnje. Člani orkestra so sprejeli županovo povabilo, da se udeležijo jubilejnega 15. vseslovenskega pohoda Pomlad v prleških goricah, ki bo 25. maja letos. Veselimo se naslednjega druženja. Za vsakim druženjem pa morajo stati ljudje, ki so navezali stike in povezali dva kraja, posebej je bilo izpostavljeno ime staroste Pihalnega orkestra radeških papirničarjev in člana njihovega upravnega odbora, g. Iva Kašića.