Akciji Prekolesarimo svet se je pridružila tudi Občina Razkrižje

PREKOLESARIMO SVET – KOLESARJENJE OB SVETOVNEM DNEVU PREPREČEVANJA SAMOMORA

Kljub obilici dela in časa trgatve, se je včerajšnjega kolesarjenja, posvečenega Svetovnemu dnevu preprečevanja samomora, udeležilo kar lepo število mladih in starejših.

Poleg obeleževanja Svetovnega dneva preprečevanja samomora, smo kolesarjenje izvajali tudi v okviru projekta Zdrav način življenja za vse.

Ob tej priložnosti je predstavnica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu udeležencem razdelila obrazec za pregled obvezne in priporočljive opreme na kolesu ter navodila za vzdrževanje kolesa z usmeritvijo varne vožnje.

Bil je čudovit dan, ko smo se ob 15. uri zbrali pred Domom kulture Razkrižje, se založili z vodo in kolesarili do Mote in Tinekovega broda, se z brodom prepeljali čez Muro in se za nekaj časa zaustavili na levem bregu Mure pri prijaznih in gostoljubnih ljudeh, se srečali z znanci in prijatelji iz Prekmurja ter nadaljevali pot po Gornji in Srednji Bistrici, čez most na reki Muri nazaj na Razkrižje.

Bilo je kar dve uri in pol prijetnega druženja in povezovanja med ljudmi v tistem najbolj pozitivnem smislu, kar je bil glavni namen akcije. Kolesarjenju so se poleg drugih pridružili: župan Stanko Ivanušič, lokalni zdravnik, dr. Davorin Kolarič s svojo družino, vodja razkriškega policijskega okoliša pri PP Ljutomer, g. Uroš Felbar.

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora.